Porapaalutus

Porapaalutus on nopea ja varma perustustekniikka, jossa teräksinen paalu porataan maakerrosten läpi peruskallioon. Menetelmää käytetään yleisesti silloin, kun pohjaolosuhteet ovat vaikeat. Kohteissa voi olla esimerkiksi vinoja kallioseinämiä ja hankalasti läpäistäviä tai heikosti kantavia maakerroksia. Tuotevalikoimaamme kuuluvat poraamalla asennettavat putkipaalut, sydänteräspaalut ja injektoidut porapaalut. Putkipaalut ovat yleensä RD-porapaaluja ja injektoidut porapaalut läpi-injektoitavia Titan Ischebeck -tankoja. Injektoituja porapaaluja voidaan käyttää sopivissa olosuhteissa myös kitkapaaluina ja ankkureina.

Teemme porapaalutusta yli kymmenellä koneyksiköllä, joiden painot ovat välillä 2-60 tonnia. Halkaisijaltaan porattavat teräsputkipaalut ovat 115-800 mm.

Valikoimassamme on myös poraamalla asennettava RD-paaluseinä. Se soveltuu esimerkiksi kohteisiin, joissa vaaditaan vedenpitävää seinää ja luotettavaa kalliokontaktia.

Lyöntipaalutus

Lyöntipaalutus on kustannustehokas ja luotettava ratkaisu. Paalut asennetaan hydrauli- ja paineilmavasaroilla. Menetelmän ansiosta työssä tarvittava kalusto on pienikokoinen ja tärinähaitat ympäristölle jäävät vähäisiksi. Paalut katkaistaan heti asennuksen jälkeen, joten materiaalihukkaa ei synny lainkaan ja työmaa pysyy siistinä. Tarvittaessa paalujen kantavuus varmistetaan PDA-mittausten avulla.

Teemme lyöntipaalutusta yli kymmenellä koneyksiköllä, joiden painot ovat välillä 1,5-64 tonnia. Asennamme kaikkia yleisesti käytettäviä teräsbetonipaaluja halkaisijaltaan 250-350 mm ja teräsputkipaaluja halkaisijaltaan 75-1200 mm. Yhteen kohteeseen voi mennä paalua useiden kilometrien verran.

Ankkuroinnit

Yleisimmin ankkurointia käytetään kaivantojen tukiseinämissä, mutta myös muiden rakenteiden tukemiseen niin työnaikaisesti kuin pysyvästikin. Ankkuroinneissa käytämme tanko- ja vaijeriankkureita. Ankkuroinnit onnistuvat erikoiskalustomme ansiosta myös ahtaissa tiloissa.

Pisimmät ankkurit, joita olemme asentaneet ovat Turun satamassa myrskypollareiden ankkurit, joilla on pituutta 94 metriä.

Perustusten vahvistus

Perustusten vahvistus vaatii erittäin korkeaa ammattitaitoa. Paalutyyppinä vahvistustöissä käytetään porapaalua, lyöntipaalua tai puristuspaalua. Puristuspaalutuksessa paalut tunkataan kovaan pohjaan hydraulitunkkien avulla niin, että vastapainona hyödynnetään rakennusta.

Vahvistustöihin kuuluvat yleensä myös purkutyöt sekä kuormansiirto- ja pintarakenteet. Tyypillisiä kohteitamme ovat 1960-luvulla rakennetut asuinkerrostalot, jotka on perustettu puupaalujen varaan. Olemme vahvistaneet myös 1800-luvulla rakennettuja ja kivilatomuksen varaan tehtyjä rakennuksia.

Pientalojen vahvistuksessa käytämme yleensä lyöntipaaluja. Yhteistyökumppanimme avulla onnistuu myös talon oikaisu.

Osassa kohteistamme olemme hoitaneet myös suunnittelun (KVR-urakka).

Ahtaiden tilojen paalutus

Meillä on runsaasti kokemusta ahtaiden tilojen paalutuksesta. Vahvan osaamisemme ja erikoiskalustomme ansiosta pystymme työskentelemään joustavasti jopa normaalissa huonekorkeudessa.

Ahtaissa tiloissa käytämme kohteen luonteen mukaisesti lyönti-, pora- tai puristuspaaluja.

Muut työt

Haminan rantalaituri

Teemme myös kokonaisurakoita, joissa pystymme hyödyntämään paalutuksen erikoisosaamistamme ja joissa paalutuksen osuus on merkittävä.

Muihin töihimme kuuluvat myös mm. kaivantojen tuenta pontein ja porapaaluin sekä CSG-paalut.

CSG-paalut ovat injektoitavia kitkapaaluja, joita asennetaan lyömällä esimerkiksi hiekkaiseen maaperään.

Suunnitteletko rakennusprojektia, jossa voisimme auttaa?

Ota yhteyttä